UPPDATERAT Meddelande angående coronaviruset COVID-19

Meddelande från Pingstkyrkan Skara angående den pågående situationen med Coronaviruset COVID-19:

Det är viktigt att ta del av information från säkra källor samt följa de instruktioner som ges från statliga myndigheter. Hos Folkhälsomyndigheten kan du hitta generell information, frågor och svar, risknivå samt följa spridningen.
Om du uppvisar symptom, kontakta 1177. Du kan även ringa till Folkhälsomyndigheten, 113 13 om du har frågor om Coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.
Som kyrka vill vi uppmana till lugn, men samtidigt till försiktighet. Det är vist att följa de råd och rekommendationer som nu ges. I nuläget ställs inga gudstjänster in då förbudet gäller samlingar på över 500 personer. Fr. o. m. 16 mars rekommenderar
Folkhälsomyndigheten att alla över 70 år stannar hemma.

Grundläggande råd:

  • Bli hemma i ditt eget hem om du är sjuk.
  • Tvätta händerna med tvål och rinnande varmt vatten ofta och varje gång längre än du tror (30 sek). Torka med papper och släng genast. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Ta inte i hand om du inte måste.
  • För tillfället avråder vi från kramar i kyrkan
  • Hosta i armvecket (alltid)
  • Ta inte händer och fingrar upp i ditt ansikte, näsa eller mun.
  • Om du måste snyta dig, använd pappersservett, släng direkt i papperskorg

Från församlingsledningen i Pingstkyrkan Skara vill vi uppmuntra alla att ta hänsyn. Vi behöver inte leva i fruktan (Rom 8) men gör väl i att visa hänsyn till alla människor omkring oss. Låt oss be för den situation vi befinner oss i, och för människors hälsa och trygghet.

 

 

Publicerat den 12 mars