UPPDATERAT Meddelande angående coronaviruset COVID-19

Meddelande från Pingstkyrkan Skara angående den pågående situationen med Coronaviruset COVID-19:

Det är viktigt att ta del av information från säkra källor samt följa de instruktioner som ges från statliga myndigheter. Hos Folkhälsomyndigheten kan du hitta generell information, frågor och svar, risknivå samt följa spridningen.
Om du uppvisar symptom, kontakta 1177. Du kan även ringa till Folkhälsomyndigheten, 113 13 om du har frågor om Coronaviruset.

Från och med söndagen 29 mars har regeringen beslutat om förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer. I nuläget fortsätter vi i Skara Pingst med gudstjänster, men har tagit följande åtgärder för att följa rådande restriktioner och rekommendationer:
Vi räknar antalet mötesbesökare och ser till att 50-gränsen respekteras. På församlingens facebooksida streamas gudstjänsten live så att den som inte får plats, eller av annan anledning inte kan/vill komma, kan följa och delta i gudstjänsten.
Vi verkar i vår lokal för att säkerställa att lämplig distans kan hållas mellan människor. Vi ser till att alla kan hålla god handhygien genom handtvätt och handsprit. Kyrkkaffe serveras på ett säkert sätt.

Då folkhälsomyndigheten särskilt trycker på ett par grundläggande förhållningssätt, vill vi också särkilt trycka på dem. Stanna hemma om du är sjuk. Sköt noggrann handhygien. Skydda våra äldre äldre genom att inte besöka dem (men ring dem gärna). Undvik trängsel i trånga utrymmen.

Grundläggande råd:

  • Bli hemma i ditt eget hem om du är sjuk.
  • Tvätta händerna med tvål och rinnande varmt vatten ofta och varje gång längre än du tror (30 sek). Torka med papper och släng genast. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Ta inte i hand om du inte måste.
  • För tillfället avråder vi från kramar i kyrkan
  • Hosta i armvecket (alltid)
  • Ta inte händer och fingrar upp i ditt ansikte, näsa eller mun.
  • Om du måste snyta dig, använd pappersservett, släng direkt i papperskorg

Från församlingsledningen i Pingstkyrkan Skara vill vi uppmuntra alla att ta hänsyn. Vi behöver inte leva i fruktan (Rom 8) men gör väl i att visa hänsyn till alla människor omkring oss. Låt oss be för den situation vi befinner oss i, och för människors hälsa och trygghet.

Publicerat den 4 april