Du är här:Start > Om oss > Vad vi tror på

Bibeln

Vi tror att Bibeln är Guds gåva till människan, för vägledning i livet. Bibeln är Guds felfria Ord, men vi gör inte anspråk på att fullt ut ha förstått alla dess delar. Den bör läsas i sin helhet för att användas på bästa sätt.


Gud

Vi tror på en enda allsmäktig, helig, god, rättvis, evig och treenig Gud. Han uppenbarar sig som Gud Fadern, Gud Sonen (Jesus) och Gud den Helige Ande.Jesus

Vi tror att Jesus är hela Bibelns huvudperson. Han är Guds enfödde son, Gud kommen i människogestalt som svar på Gamla Testamentets löften. Han föddes av Jungfru Maria och levde ett liv frestad i allt men utan synd. Han pinades och avrättades på ett kors. Därmed tog han straffet för synd så att varje människa som tror på honom inte ska gå under utan bli förlåten och få ett evigt liv.

 


Anden

Vi tror att Gud ännu idag ger sin Helige Ande till var och en som sätter sin tro till Jesus. Anden ger vägledning och kraft för att livet ska fungera. Vi tror att alla kan uppleva det som Bibeln kallar att bli “Döpt i Ande” och fungera i de nådegåvor som Anden ger, t.ex. tungotal och profetia.

 


Människan

Vi tror att människan ursprungligen skapades god, som Guds avbild. Något fundamentalt förstördes i människan i och med synden, och gemenskapen med Gud  bröts med en destruktiv mänsklighet som följd. Den enda möjligheten för människan att uppleva upprättad kontakt med livets källa -Gud- är genom att ta emot den förlåtelse som Jesu död och uppståndelse erbjuder.


Församlingen

Läs om vår syn på församlingen här: Församlingens vision